Vacature Projectmedewerker FBE Limburg

Vacature Projectmedewerker bij de Faunabeheereenheid Limburg

 

De Faunabeheereenheid Limburg (gevestigd te Roermond) biedt de mogelijkheid om een functie te gaan vervullen in een dynamisch werkveld, dat volop in de maatschappelijke belangstelling staat.

Wij zijn op korte termijn, ter versterking van ons secretariaat op zoek naar een

Projectmedewerker (m/v), 32 uur (0,8 FTE)

De Stichting Faunabeheereenheid Limburg wordt bestuurd door vertegenwoordigers van landbouw, natuurorganisaties, jachtverenigingen, grondbezitters en overige maatschappelijke partijen. Een Faunabeheereenheid (FBE) is een in de Wet natuurbescherming genoemde organisatie die tot taak heeft om in het wild levende dieren planmatig te beheren en schade die deze dieren veroorzaken te voorkomen en te bestrijden. Gezamenlijk maken wij afspraken over de manier waarop dat zal worden uitgevoerd.

Het faunabeheer is gebaseerd op meerjarige uitvoeringsplannen, de zogeheten Faunabeheerplannen. Deze hebben een looptijd van 6 jaren. Per diersoort (momenteel circa 40 soorten) wordt hierin aangegeven hoe de populatie zich ontwikkelt, welke problemen er eventueel zijn en wat mogelijke oplossingen zijn.

Het FBE Limburg bureau in Roermond (tevens de standplaats voor deze functie) bestaat momenteel uit een ambtelijk secretaris en een secretarieel medewerker, samen 1,6 FTE.

De vacature betreft een parttime functie in een 32-urige werkweek (0,8 FTE) volgens een (incidenteel ook in de avonduren) in onderling overleg flexibel in te vullen rooster (i.v.m. continuïteit bezetting secretariaat / vakanties e.d.). De beoogde startdatum is 1 januari 2021.

 

Taakomschrijving

Als Projectmedewerker zal je een bijdrage leveren aan de realisatie van de aan de FBE Limburg opgedragen taken omtrent de coördinatie van het beheer en schadebestrijding als bedoeld in de Wet natuurbescherming, met name ten aanzien van het opstellen van Faunabeheerplannen, Rapportages Ontheffinggebruik & Monitoring (het verzamelen, analyseren en verwerken van diverse gegevens, o.a. tellingen, schadeontwikkeling, gebruik ontheffingen) en diverse projecten.

Werkzaamheden

 • Bijdrage aan dossier opbouw diersoorten als voorwerk t.b.v. faunabeheerplannen: het voor diverse relevante diersoorten verzamelen van informatie t.a.v. aantalsontwikkeling zowel landelijk als provinciaal in Limburg, staat van instandhouding, schadeontwikkeling, evaluatie uitgevoerde maatregelen ter preventie, toegepaste maatregelen ter preventie schade, evaluatie beheermethoden etc.;
 • Bijdrage aan het opstellen van Faunabeheerplannen;
 • Bijdrage aan het uitvoeren van diverse projecten;
 • Ondersteunend aan alle overige werkzaamheden van de FBE.

Functie-eisen en competenties

 • Relevante HBO of WO opleiding of gelijkwaardig werk-, kennis- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met het schrijven van (onderzoeks-)rapporten;
 • Aantoonbare kennis betreffende het uit diverse bronnen (o.a. Internet; Wetenschappelijke Databases, Beschikbare deel-databases van diverse instanties en instituten e.d.) verzamelen van relevante artikelen en publicaties, en deze samenvatten en verwerken (ter onderbouwing van de faunabeheerplannen);
 • Kan zelfstandig, zorgvuldig en accuraat werken;
 • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Kan het overzicht bewaren;
 • Goede contactuele en communicatieve eigenschappen;
 • Gevoel voor het dynamische werkveld van faunabeheer en de maatschappelijke omgeving;
 • Faciliterend en bereid om ondersteunend werk te doen;
 • Praktische kennis van reguliere kantoorautomatisering (Word & Excel & PowerPoint);
 • Kennis van ArcGIS is een pré;
 • Kennis en inzicht in de Wet natuurbescherming en daarmee samenhangende beleidsnota’s en procedures is wenselijk;
 • Belangstelling en/of passende ervaring m.b.t. faunabeheer in brede zin strekt tot aanbeveling.

 

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende baan met een proeftijd van 2 maanden voor de periode van een jaar met de optie tot een contract voor onbepaalde tijd.

Salaris: Afhankelijk van je opleiding en werkervaring bedraagt het salaris € 2.250 tot € 2.950 bruto per maand bij 32 uur per week (exclusief 8% vakantiegeld).

Standplaats: Roermond.

Werktijd: 32 uur per week (0,8 FTE).

Indiensttreding: Bij voorkeur 1 januari 2021.

 

Informatie:

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de FBE Limburg, mevrouw A. Luikens, telefoon: 0475-381733, e-mail: info@fbelimburg.nl.

Voor meer informatie over de Faunabeheereenheden in Nederland:  https://www.faunabeheereenheid.nl/.

Reacties

Herken je jezelf in het profiel en competenties en denk je een goede invulling te geven aan deze functie? Stuur dan een brief waarin je je motivatie voor deze functie uiteenzet, samen met je CV naar: info@fbelimburg.nl

Je kunt tot en met 1 december 2020 reageren. Gesprekken worden gevoerd medio december 2020.