Fretteren

Gedurende het hele jaar mag gefretteerd worden op konijnen, dit is landelijk vrijgesteld.
Fretteren is soms noodzakelijk, aangezien konijnen grote schade aan kunnen richten aan sportvelden, begraafplaatsen of kwekerijen. Op sportvelden kunnen konijnen een levensgevaarlijke situatie veroorzaken door holen te graven op of onder het veld. De kans op enkel- of beenblessures bij spelers die in het hol trappen is hier dan ook erg groot.

Op begraafplaatsen kunnen konijnen schade aanrichten door holen te maken of de bloemen van het graf te eten, iets wat ongewenst is op een dergelijke plaats.

Let op: Bij schade door konijnen op begraafplaatsen, dient altijd een omgevingsvergunning via de FBE te worden aangevraagd.

Het gebruik van grote netten is niet toegestaan in Limburg. In het jachtseizoen mag bij het fretteren een kastval niet worden gebruikt op basis van een jachthuurovereenkomst, buiten deze periode of indien er geen jachthuurovereenkomst maar wel een grondgebruikersverklaring aanwezig is, is het wel toegestaan in het kader van beheer en schadebestrijding.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).